Bias School Tv

Imagine similară

Erasmus + KA201

„BIAS SCHOOL TV”

Proiectul nr.2018-1-ES01-KA201-051005

În perioada 2018 – 2020 MT SERVICIOS DE FORMACIÓN (Grupo Mt)  din Zaragoza – Spania, în parteneriat cu Școala San Gabriel din Zaragoza, Spania, Ørestad Gymnasium din Copenhaga, Danemarca și Colegiul Tehnic August Treboniu Laurian, Agnita – România implementeză proiectul strategic în domeniul educației școlare, nr. 2018-1-ES01-KA201-051005 cu titlul „BIAS SCHOOL TV” în cadrul programului european Erasmus+.

Obiectivul proiectului „Bias School TV” este de a crea un canal de televiziune colaborativ ca un proiect integrat în curriculum-ul fiecărei instituții educaționale partenere.

Un obiectiv prioritar împărtășit de toți partenerii acestui proiect, ca organizații dedicate educației, este de a realiza o schimbare de paradigmă în educație. Ei înțeleg inovația ca un proces continuu, care nu necesită găzduire, ci căutarea în permanență a unor căi noi, metodologii noi, proiecte noi care să motiveze elevii și care să garanteze dezvoltarea integrală a persoanei, de la dobândirea cunoștințelor teoretice la punerea în practică a acestora prin activități semnificative pentru elevi, favorizând astfel dezvoltarea competențelor societății din secolul XXI.

Acest proiect încearcă să extindă oferta educațională destinată elevilor, cu scopul de a cultiva experiențe de învățare variate pentru cei care învață, care pot include învățarea prin colaborare, învățarea bazată pe proiect, învățare colaborativă de tip peer-learning și rezolvare de probleme. Totodată, caută să formeze elevilor competențe antreprenoriale, digitale, capacitatea de angajare a tinerilor în fața schimbărilor pe care le întâmpină în prezent în societate. Prin activitățile desfășurate în perioada celor doi ani de proiect, elevii tuturor partenerilor învață să gestioneze și să critice informațiile, atât cele pe care le transmit cât și cele pe care le primesc, să dea valoare comunicării și mediilor prin care se comunică, învață să depășească obstacole, greșeli, adică acest proiect vrea să educe și să formeze cetățeni la nivel european.

Proiectul are ca bază metodologică abordarea Flipped, în care instruirea directă se mută din spațiul de învățare în grup către spațiul de învățare individual, iar spațiul de grup care rezultă (clasa) este transformat într-un mediu de învățare dinamic, interactiv unde profesorul ghidează elevii pe măsură ce ei aplică conceptele și se angajează creativ cu subiectul materiei.

Produsele intelectuale care se vor elabora până la finalul proiectului sunt: canalul de televiziune „BIAS School TV” care va fi lansat de către elevii și profesorii din unitățile de învățământ  partenere, inclusiv difuzarea live a unui program lunar și un Ghid / Manual pentru implementarea unui canal TV (disponibil în limba engleză și tradus în toate limbile țărilor partenere).

Ghidul – manual și canalul TV vor fi găzduite pe o platformă web destinată întregii comunități educaționale și care va include, de asemenea, un centru de resurse pentru profesori, în cadrul căruia unitățile de învățământ partenere vor împărtăși materialele create în cadrul proiectului, având ca produse finale videoclipuri care vor furniza conținutul canalului TV cum ar fi: clipuri video, scenarii de proiecte, infografice, rubrici de evaluare etc.